Mušle Svatého Jakuba

Mušle svatého Jakuba na břehu moře 1 Misla z mušle svatého jakuba 3 

 

Pokud rádi sbíráte kamínky a mušle na břehu moře, věřte, že najít tuto krasavici není jen tak ani v místech, kde se tito měkkýši hojně vyskytují. Ale pokud na ni narazíte v písku, je to opravdová radost.

Mušle svatého Jakuba je druh mušle, která má charakteristický tvar s výraznými žebry a připomíná ucho. Tato mušle se stala významným symbolem pro křesťanské poutníky, kteří se vydávají na cestu do Santiaga de Compostela v severozápadním Španělsku, kde se nachází hrob svatého Jakuba. Podle tradice nosí poutníci tuto mušli na svých cestách jako symbol své víry a ochrany a na této Svatojakubské pouti slouží mušle jako ukazatel cesty poutníkům. 

 

Mušle Svatého Jakuba na patníku  Znamení mušle svatého jakuba na kameni 1  Znamení mušle na kameni 1 

 

Mušle svatého Jakuba se také používá jako dekorativní prvek v interiéru a exteriéru. Může být například umístěna na polici, zavěšena na zdi nebo použita jako ozdoba na kabelce nebo batohu. V náboženských kontextech se tato mušle také často používá jako součást liturgických oděvů a předmětů.

Pokud tedy toužíte mít doma nádech moře a dalekých cest, je miska Jakubka ta pravá pro vás. 

V nabídce je několik barevných variant, ale pokud zatoužíte po nějaké jiné, napište a vyrobím pro vás misku Jakubku v barvě jakou si přejete.

 

Miska z mušle

V případě, že Vás nadchla možnost cesty do Santiaga, zde je pěkný článek pro začínající poutníky ;) Snímek obrazovky 2023-02-17 v 14.47.13